Egy élhetőbb Magyarországért, politikai elkötelezettség nélkül

"A gazdagságot, a boldogságot nem akkor találjuk meg, ha minden áron kergetjük. Mindig valamilyen hasznos szolgáltatás melléktermékeként jelenik meg."
Henry Ford

2013. október 24., csütörtök

Nyitott zárójel

- Látom ősz van ...
- Honnan tudod?
- Ünnepel a nép. Sokan, sokféleképpen ...
- És ezt honnan tudod?
- A kivezényelt tábor ma tudja meg, hogy ők a szabad világ hősei. Ők nem akarnak diktatúrát. De lehet, hogy akarnak, csak nem tudják mi az. A bakancsos sereg szintén harcra kész. Egyszemélyes tábor is van, ő megtartotta ünnepi beszédét a megjelent sajtó munkatársai előtt. A másik nagy tábor egy része - ők is egyetértenek azzal, hogy nem akarnak diktatúrát - kivonult, de bizonyára a többség otthon maradt.
- Melyik tábor?
- Hát, amelyik nem egy, de végül talán mégis ... Ők is tudják, hogy aki nem a szabadságot választja, annak örök szolgaság lesz a végzete. Illetve a végzet akkor éri utol őket, ha nem tesznek semmit ...
- Otthon is lehet ünnepelni?
- Persze, és még félni sem kell, hogy tetten érik, mert máshogy, másképp ... Azt beszélik, hogy még a kutyát sétáltatók is összefogást sürgetnek. A szabad választás gondolata nekik is tetszik. Van, akinek erősen meggyengült a hallása, de van még remény, hogy megjavul.
- Ennek is van értelme?
- Igen, magának a népnek van értelme. Nem lehet zárójelbe tenni és nem lehet leváltani, még akkor sem, ha időnként kellemetlen ...
- Akkor ezután is lesz ősz? Meg ünnep is?
- Igen. Mindörökké ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése