Egy élhetőbb Magyarországért, politikai elkötelezettség nélkül

"A gazdagságot, a boldogságot nem akkor találjuk meg, ha minden áron kergetjük. Mindig valamilyen hasznos szolgáltatás melléktermékeként jelenik meg."
Henry Ford

2011. április 14., csütörtök

Csaba László a Széll Kálmán tervről

"Az EU gazdaságában két százaléknál nagyobb növekedést nem várnak. Ebből adódóan a mi mozgásterünk is be van határolva. A Széll Kálmán terv eddig ismertetett intézkedései súlyos megszorításokat jelentenek."

 Csaba László közgazdász az MTV "Ma reggel" műsorának vendégeként beszélgetett Krizsó Szilviával.

Hozzáteszem, hogy elsősorban azoknak, akiket közvetlenül érintenek. Akiket nem érint, azok most még mondhatják, hogy nincs is megszorítás. És itt nem is arról van szó, hogy nincs szükség megszorításra. Természetesen szükség van! Az államháztartás költségvetésének egyensúlyát meg kell tartani. A nemzetközi szervezetek, amikor pozitívan fogadják a magyar kormány tervezett intézkedéseit, akkor éppen azért helyezkednek erre az álláspontra, mert a megszorítások révén látják biztosítottnak a költségvetés egyensúlyban tartását és a hiánycélok teljesülését. Nincsenek gazdasági csodák? Persze, hogy nincsenek! A kérdés csak az, hogy a terheket ki és milyen arányban viselje, illetve mennyire szolidáris a magyar társadalom azokkal, akik elvesztik munkahelyeiket, korlátozottan munkaképesek, alacsony jövedelemből kell gyermekük tanulmányait finanszírozniuk, vagy éppen gyógykezelésre szorulnak.

http://videotar.mtv.hu/Videok/2011/04/14/07/A_Szell_Kalman_Terv_reszletei.aspx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése